Rólam

Ez itt az én történetem, és ez egy elég hosszú történet arról, hogyan jutottam a legmélyebb verembe, ahonnan a jóga segített ki azzal, hogy visszavezetett az igazi önmagamhoz.

Készíts magadnak egy csésze teát vagy kávét, és dőlj hátra, mert ez a történet le fog foglalni egy ideig. 

------------------------------------------------------------------

Az egyetemen történelmet és régészetet hallgattam, amikor szinte az  ölembe hullott a lehetőség, hogy fél évet Dél-Koreában töltsek el cserediákként. Ez a fél év olyan jól sikerült, hogy egy egész évre hosszabbítottam. Rengeteg embert ismertem meg és a hatásukra és a teljesen más kultúra hatására egészen új emberré váltam. Korábban mindig úgy éreztem, hogy nem voltam igazán önmagam, mindig másoknak akartam megfelelni,  könnyen befolyásolható voltam és mindig meglátszott rajtam, hogy kikkel barátkozom. Szöulban közelebb kerültem önmagamhoz, bátrabb és nyitottabb lettem, de még mindig meg akartam felelni, csak más embereknek.

Miután hazatértem Koreából, elveszettnek és meg nem értettnek éreztem magam. Depresszióba estem, ami idővel egyre súlyosbodott. Nem tudtam, mihez kezdjek az életemmel, csak azt tudtam, hogy amit addig csináltam nem tett boldoggá. Gyűlöltem magamat és az életemet, és ezt a rengeteg negativitást másokra vetítettem ki. A testi és a lelki egészségem is egyre romlott, évekig küzdöttem a depresszióval, míg olyan beteg lettem, hogy veseelégtelenséggel hetekre kórházban kötöttem ki.  Akkor jöttem rá, hogy nem akarom, hogy 23 évesen egy ágyhoz legyek láncolva.

Egy piros ceruzával bejelölhettem volna a naptáramban, amikor elhatároztam, kiderítem, mi az ami boldoggá tesz és a saját kezembe veszem az életem irányítását. Otthagytam az egyetemet, és kivettem egy év "szabadságot", hogy kiderítsem ki is vagyok én. Ekkor kezdtem el jógázni, meditálni, egészségesen táplálkozni és spirituális dolgokkal foglalkozni (bár ezek már egészen fiatal korom óta mindig is foglalkoztattak). Új dolgokkal ismerkedtem, órarendet készítettem, hogy rendszert vezessek az életembe, kutattam és tanultam, gyakoroltam minden nap. 

A jóga megtanított odafigyelni a testemre, és hogy hogyan dolgozzam önmagamért és ne önmagam ellen. Emlékeztet, hogy minden mindennel összefügg, hogy mindent tudatosan csináljak, hűen önmagamhoz. Az elején sokszor estem fejre, de minden nap újra és újra elővettem a matracot és gyakoroltam. Egyre erősebb lettem testileg-lelkileg, megtanultam értelmezni a testem jelzéseit, egészségesen táplálkozni, meditálni. Azért, hogy megtaláljam az utat, ami önmagam legjobb és legboldogabb verziójához vezet. 

Végre képes voltam újra emberek közé menni, sőt! Újra embernek éreztem magam, egyre boldogabbá és magabiztosabbá váltam. Újra beiratkoztam az egyetemre, és egy nap arra ébredtem, hogy ez az, amit csinálni akarok. Úgy gondoltam, egy indiai út tökéletes befejezése lenne a gyógyulásomnak, szóval beiratkoztam egy jóga shalába, hogy jógát, légzés technikát és meditációt tanuljak. De elszámoltam magam, és az út nem egy tökéletes lezárása, hanem egy tökéletes kezdete lett valaminek. 

Egy nap, meditációs óra közepén rájöttem, hogy minden, amit kerestem, végig ott volt bennem, de több ezer kilométert kellett megtennem, és rengeteg fájdalmon és mocskon keresztül másznom, hogy mindez előtűnjön. A meditáció kellős közepén nem bírtam tovább, és nevetésben törtem ki, annyira boldognak és teljesnek éreztem magamat. Képzeld el a békét és szabadságot, amit akkor érzel, mikor ráeszmélsz: Itt és most, ebben a pillanatban elég vagy. Igazából, több mint elég, teljes és tökéletes. 

Még mindig hosszú út áll előttem, sok mindent kell megtanulnom és elengednem, de egy biztos: ez az én szenvedélyem. Segíteni másoknak, hogy ők is rátaláljanak a bennük élő lángra, mert hiszem, hogy mindenki valóra válthatja az álmait, boldog, erős és egészséges lehet, könnyedén. No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...