Thursday, July 26, 2018

A varázslatos ametiszt 🔮

Egy időben rákaptam a kristályokkal való meditálásra, aztán valahogy elmaradt ez a szokás (is, mint sok minden mostanában), de most újra felvettem ezt a jó szokást. 😊 Az időzítés is mintha tökéletes lenne, mert egy csodálatos ametiszt tömböt kaptam a párocskámtól születésnapomra (többek között💜), ami egyenesen Urugayból érkezett hozzánk a Balcsi partra. 


Az ametiszt szó a görög nyelvből ered, jelentése "nem mérgezett/nem részeg", mivel a görögök úgy hitték, hogy segít megelőzni a részegséget. Az élénk lilás színét pedig magától Dionüszosz istentől kapta, aki bort locsolt a tiszta kristályra gyászában.

Nagyon erőteljes kristályként ismert. Nagy tisztító és gyógyító ereje van, meditálás közben segíti az energiák földelését és a csakrák gyógyulását és azoknak megnyílását, hogy támogasson a megvilágosulás felé vezető úton. Az erős vibrációinak köszönhetően nyugtatólag is hat, megvéd a haragtól és a negativitástól, ösztönzi a bátorságot és az intelligenciát. Egyesek kultúrákban úgy tartják, hogy inspirálja és növeli a spiritualitást. 

Így már érthető, miét tökéletesen alkalmas arra, hogy meditációnál használjuk. Megnyugtatja a tudatos elmét,  segít ellazulni egy feszült, hosszú nap után, hogy aztán jól kialudhassuk magunkat. 😊

Fontos: az ametisztet nem szabad direkt napfénynek kitenni! Ha tölteni szeretnéd a Nap energiájával, akkor nagyon kora reggel vagy napnyugtakor tedd ki a fénybe, amikor a sugarak még nem olyan erősek. A Hold energiái viszont mindig jót tesznek neki, teliholdkor a leghatásosabb tölteni őket.

Meditáció ametiszttel

Mielőtt neki állsz: Fontos, hogy megismerd a kristályodat. Fogdosd a kezedben, ismerd meg a felületét, a színeit, a sarkait, érezd a kristály energiáit. Én szeretem az ágyam mellett tartani a kristályaimat, főleg meditáció előtt pár nappal. 

A meditációra legalkalmasabb egy lágyan megvilágított szoba, ahol nem zavar meg semmi (tv, telefon, kinti hangok). Helyezkedj el egy kényelmes ülő pozícióban, és kezdj el lassan, ritmikusan lélegezni. Végig figyelj a légzésedre. A kristályt a bal kezedben tartsd.

Ahogy belélegzel, képzelj el egy fehér vagy arany színű fénysugarat, ahogy a levegővel együtt beáramlik az orrodon, le a torkodon és megtölti a tüdődet és a mellkasodat.

Kilégzéssel képzeld el, ahogy a feszültség, frusztráció, stressz és aggodalmak elhagyják a testedet. 
Képzeld el, ahogy a kristályod forogni kezd és lassan behatol a korona csakrádba és megtölti a harmadik szemed csillogó lila fénnyel. Tartsd ki a vizualizációt, ameddig tudod. Ha nem megy, nem baj, nyisd ki a szemed, vedd szemügyre a kis kristályodat, majd kezdd újra az egészet. 
Ha már nagyon jól megy, elképzelheted, ahogy a lila fény nyaláb tovább halad a csakráidon, egyre lejjebb, amíg már mind a hét csakra a mély lila fényben fürdik. Lassan tovább terjesztheted a lila fényt, hogy beborítsa az egész testedet. Kezdve a fejed búbjánál, végig az arcodon, a nyakadon, a vállaidon, mellkasodon, karodon, hasadon lefelé, megtölti a medencéd, a lábaid, egészen a kisujjadig, és az egész teszted ragyog a lilás fényben, körül vesz, akárcsak az aurád. Tartsd ki ezt a képet, érzést, ameddig csak tudod, szeretnéd. 

Amikor úgy érzed végeztél, lassan számolj vissza tíztől. Amikor az egyhez érsz, lassan nyisd ki a szemed. Maradj ülve és vizsgáld meg, hogy érzed magad. 


Extra tipp: Ha fáj a fejed, segít, ha pár percre egy ametiszt kristályt helyezel a homlokodra.

Namasté.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...