Monday, June 4, 2018

Thai kókusz curry üvegtésztával {glutén mentes + vegán🌿}

Egyszer már megosztottam egy hasonló receptet itt a blogon, lényegében nem sok minden változott, még mindig ez a kedvenc curry alapreceptem. Próbáljátok ki ti is, és írjátok meg kommentben a véleményetek a receptről. 😉




Hozzávalók (4-6 adaghoz):
  •  2ek olivaolaj
  •  1 kis zöldhagyma apróra felszeletelve
  •  1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  •  fél kiskanál citromfű (por) vagy 2 ek felszeletelt friss 
  •  fél kiskanál gyömbér por vagy 2 ek friss, apróra felszeletelve
  •  1 ek curry por
  •  1 konzerv kókusztej (a konzerv sűrűbb és zsírosabb, ettől lesz jó krémes az állaga)
  •  3 dl zöldségleveslé vagy egy leveskocka 3 dl vízzel (én a konzervet használom bögre helyett, mindig sok kókusz maradt az alján😏)
  •  2tk barna cukor
  • kínai zöldség keverék - az én kedvencem a Lidl Oriental style fagyasztott ázsiai zöldségkeveréke
  • 1 zacskó (kb 400g) üvegtészta, tetszés szerinti fajta




Elkészítés:


Egy nagy, magas falú serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá a zöldhagymát, fokhagymát, a citrom füvet és a gyömbért és kb 1 percig kevergesd. Öntsd hozzá a fagyasztott zöldségeket és melegítsd, amíg minden jól fel nem olvad. Tedd hozzá a curryt, a kókusztej felét (előtte keverd össze, hogy ne csak a tetején lévő kókusz zsír menjen bele). Kevergesd, amíg jól besűrűsödik. Végül add hozzá a maradék kókusztejet és a zöldséglevest (vagy vizet és leves kockát) és keverd össze a cukorral. Jól keverd el, majd jöhet hozzá az üvegtészta is.

Ha nincs kéznél üvegtészta, sebaj! Jázminrizzsel is kiváló. 😊





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...