Tuesday, June 12, 2018

Kapros burgonya saláta spárgával és gombával { glutén mentes + vegán}

Elég régen posztoltam már hasonló receptet és nem is értem, miért? Nagyon egyszerű, gyors és felszolgálhatod főételként vagy köretként is, hidegen vagy melegen is.

A minap vettem egy nagy köteg spárgát, de fogalmam nem volt, mit készítsek belőle. Másrészt veletek is szerettem volna megosztani egy újabb receptet, de ötletem sem volt. Egy honlapon láttam egy hasonló receptet, csak jóval bonyolultabb volt. Gondoltam, ezt simán meg lehet oldni egyszerűbben is, és ami nincs itthon, azt helyettesíthetem mással. Így lehet egy bonyolult receptet leegyszerűsíteni és az összetevők helyettesítésével talán még finomabb ebédet is kaptam. 😁

Egyébként is legtöbbször memóriából dolgozom, vagy érzésre dobálom az edényembe a dolgokat, nem feltétlenül követve a receptet. Amúgy is kinek kell az a sok munka a flancos receptekkel, órákig a konyhában, húsz féle összetevővel, mindent külön sütögetve, méricskélve?


Szerintem jól illene hozzá még a zöldborsó is, csak nekünk most pont nem volt itthon. De az újburgonya helyett vegyeset is használhatsz akár édesburgonyával keverve, vagy sütőtököt is tehetsz bele ősszel.  De még a babot is el tudom képzelni hozzá, mint extra protein forrás.😉

Hozzávalók (kb 2 főre):

  • kb. 1 kg újburgonya, felkarikázva
  • ¼ bögre + 2 ek oliva olaj
  • egy csokor zöld spárga, 4-5 centis darabokra vágva, a fás részeit nyugodtan levághatod
  •  6 db barna csiperke, felszeletelve
  • egy marék kapor, finomra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • só, bors
1) Melegítsd elő a sütőt 250 fokra, közben mosd meg és karikázd fel a burgonyát. Én nem szoktam meghámozni, mert imádom a ropogósra sült héját. 😍 Tedd serpenyőbe, sózd meg és öntsd rá a negyed bögre olajat úgy, hogy jól beborítsa mindet. Süsd őket 30 percig, párszor megforgatva, hogy minden oldaluk jól megpiruljon. 

2) Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a maradék 2 kanál olajat, majd tedd bele a felszeletelt spárgát és kevergetve pirítsd meg. Amikor már pirul, szórd hozzá a gombaszeleteket is és süsd tovább, amíg a gomba is barnulni kezd. 





3)Mielőtt leveszed a tűzről, szórd hozzá a kaprot, a fokhagymát, a sót és a borsot is.  

4) Ha a krumpli elkészült, a tepsiben keverd össze  gombás spárgával. 



 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...