Saturday, March 10, 2018

Vegán protein étrendkiegészítők

A tökéletes vegán protein por megtalálása -  ez egy véget nem érő feladat. Értsd: még nem sikerült megtalálnom azt, amit igazán szeretek. 

Mindig van, aki ajánl valami jót, ezért következőnek azt veszem, hátha tényleg jó, de nem. Párat kipróbáltam már, gondoltam készítek egy összehasonlító posztot. 
Azt leszögezném a legelején, hogy szerintem, ha változatosan és választékosan étkezik valaki, akkor nem kell aggódnia a fehérje miatt, de ha valaki sokat sportol, akkor lehet néha szükségét érzi egy kis extra adagnak. Én amióta kipróbáltam, mindig érzem edzés után, hogy meg kellene innom egy adag proteines italt, de néha a müzlimbe keverem bele reggel, ha nagyon kimerültnek érzem magam. 

Miért jó a növényi fehérje? Egyrészt nnyebben előállítható, ezért csak minimálisan dolgozzák fel. Másrészt könnyebben emészthető, mint az állati proteinek. Harmadrészt ugyanúgy segíti az izomépítést, a regenerálódást, mint az állati fehérje.

Eddig 6 féle proteint próbáltam, ezek közül a ScitecNutrition és a RawFusion lesz az első kettő, amit összehasonlítok, mert ezeket vettem legutóbb, jobban emlékszem rájuk. 😃 A cikk folyamatosan frissül majd, de mindig frissítem a dátumot is, hogy mindenki lássa, ha valami újdonság a listára kerül. 😉 (Ez mind csak az én személyes véleményem. Lehet mindenki más teljesen máshogy gondolja.)

[Megjegyzés: Legtöbbször vízzel készítem a proteines italomat, de a legfinomabb, ha mandula tejjel keverem. Vagy fele víz, fele mandula tej.]

ScitecNutrition 

Nagyon finom szemcsés, ezerrel szállt a por, amikor kinyitottam. 😁Nem túl édes, de nincs is nagyon csoki íze. Jól keveredik és nincs mellék- vagy utóíze sem. Ízre nem ez a kedvencem, de ez a legjobb, amit eddig vettem. Edzés után nagyon jó, feltölt energiával, kevésbé voltam fáradt és összességében is sokkal jobban éreztem magam, mint amikor kihagyom a fehérjét. Ha csoki hiányom van, adok hozzá egy kiskanál holland kakaó port is (cukor nélkül).

RawFusion

Elég csomós állaga volt és furi szaga is, kicsit krétaporra emlékeztető. Borzasztó íze van, semmi köze a vaníliához és mintha homokot vagy tényleg krétaport kevertem volna bele az italomba. Elvileg sütibe is süthető, de még azt is elrontotta ezzel a krétás mellékízzel. Sokáig kellett rázni a shakert, hogy jól elkeveredjen. Még mindig van belőle és félek soha nem fog elfogyni. 😢 Ráadásul nemcsak szenvedtem, hogy megigyam, de nem is éreztem különösebb hatást. 

 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...