Wednesday, March 21, 2018

Currys alma leves répa csipsszel 🍎

Ezer éve készítettem ezt a mennyei levest, még amikor otthon laktam a szüleimmel. Nemrég feldobta a Facebook, mint emléket és rájöttem, hogy a receptet soha nem osztottam meg veletek, pedig ez volt a szándékom. 😊

Imádom ezt a levest, nem is tudom, miért nem készítem sűrűbben. Bársonyos állaga van, tökéletes egyensúlyban az édes és a csípős ízvilág. 


Hozzávalók:

- fél kiló Granny Smith alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva
- 1 leves kocka
- 4 ek margarin
- 1,5 L víz
- 1 kk curry por
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej lilahagyma, felaprítva
- 1 kk friss, meghámozott és felaprított gyömbér
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet koriander
- 1 csipet köménymag
- 2-4 nagy répa, vékony karikákra szeletelve 
- pirított magkeverék
- só, bors 

Egy nagy lábosban olvassz fel 3 ek. margarint. Pirítsd meg rajta a lilahagymát, fokhagymát, gyömbért és az almát. Majd sózd, borsozd, dobd hozzá a curry port és a többi fűszert. Öntsd fel a vízzel és dobd hozzá a leveskockát. Főzd, amíg az alma megpuhul, majd tedd félre hűlni. 
Amíg hűl a leves egy picit, egy serpenyőben olvaszd fel a maradék margarint és a vékonyra szeletelt répát pirítsd meg rajta, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Ha kész, botmixerrel turmixold össze a levest. Én mindig hagyom a levest hűlni kicsit, nem szeretem tűzforrón turmixolni. 
Szedd tányérokba, szórd meg a répa csipsszel és a magokkal. 

Jó étvágyat! 😘

 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...