Wednesday, March 21, 2018

A stressz redukció jótékony hatásai

Amikor felmondtam az előző munkahelyemen, olyan volt, mintha egy óriási kő gördült volna le a mellkasomról. Nagy megkönnyebbülés volt és hirtelen egy csomó pozitív változást figyeltem meg magamon.

 • Sokkal vidámabb lettem. Egy kolléganőm meg is jegyezte, mennyivel boldogabbnak nézek ki mostanában. 
 • Már nem sírtam el magam munka előtt az öltözőben.
 • Nem indultam el otthonról égő nyomorral.
 • Megszűntek a fejgörcseim. 
 Amióta itthon pihizek, amíg nem kezdek az új helyemen, de rengeteg olyan változást is észre vettem magamon, amit elsőre nem kötöttem volna össze a stresszel. 

 • Talán a számomra leglátványosabb a hajam. Igazából semmit nem csinálok másképp, mégis sokkal fényesebb, élénkebb színű lett; és mintha kétszer olyan dús lenne, mint előtte volt. Egy hónapja még akármit csinálhattam vele, laposan és élettelenül csüngött a vállamra. 
 •  Kicsit úgy érzem, mintha vissza kaptam volna önmagamat. Igazán rossz hatással volt ez a hely a személyiségemre, nagyon önző, ítélkező és negatív "tüskés sündisznó" lettem. De szerencsére ez kezd eltűnni, és visszajön a régi, szeretett és szerintem igazi személyiségem. 💜 "I feel like a kid again."
 • Kitisztult a bőröm. Eltűntek a foltok az arcomról és a sötét karikák a szemem alól. Igaz, van pár pattanásom, de az attól, hogy olyant ettem, amit nem tolerál a szervezetem...
 • Viszlát puffadás. 😀 Az utolsó hetekben folyton azzal nyaggattak, hogy terhes vagyok-e? Még egy utas is megkérdezte, babát várok-e? Nem ettem semmi olyant, mégis állandóan puffadt voltam. Pár nap alatt viszont újra olyan lapos lett a hasam, mint volt, pedig nem tornázok többet (sőt, most ágyhoz vagyok kötve a derekam miatt) és kb. egész nap eszem. 👊 Szerintem még fogytam is, mert "összement" a cicim... (Az első ruha, amiből kifogyok az mindig a melltartóm.😂)
 • Életkedv 👻 A stressz rengeteg mindent elvesz az embertől, szinte észre sem vesszük. Egyszer csak már nem hoz lázba a kedvenc műsorod, mert túl fáradt vagy megnézni. Nincs kedved a saját főztödet megenni, már, ha egyáltalán van kedved enni. Isten szerelmére, még a kávét is csak ledöntöd, pedig élvezned kéne. Ráadásul kinek van kedve felöltözni?? Hát nekem sem volt, ne hogy azt hidd. Amikor lecsökken a stressz az életedben, mintha a Nap újra sütne... jéé, csicseregnek a madarak, észre sem veszed és kihagyod a reggeli kávét.🙈
 • Jobban alszom. 😴 Nem mintha nem gondoltam volna, hogy az öt műszak így felborítja a szervezet egyensúlyát... Most könnyebben elalszom, kevesebbszer ébredek fel éjszaka (és akkor is csak pisilni), kipihentebben és könnyebben kelek (és nem sírva, nyöszögve nyomom ki az ébresztőt).
 • Jobbak a kapcsolataim. 💟 Több időm és energiám van a párom támogatására (ami nekem extrém fontos). Eddig úgy éreztem nem tudtam igazán mellette állni, annyi energiát fordítani rá, mint szerettem volna. Többször eszembe jut, hogy felvegyem a kapcsolatot másokkal és igazán foglalkozzak velük. Felhívjam a szüleim, érdeklődjem a barátaim hogyléte felől... ilyenek. 
 • Javult a memóriám. Máskor mindent le kellett írnom, most az egész bevásárló lista megvan a fejemben. Na jó, egy-két dolog még mindig kimarad, de értitek a lényeget. 😉

A stressz könnyen elhatalmasodik az ember élete felett, észrevétlenül. Szerintem sokszor az ember nem is tudja, igazából mi a baja, mert annyira a mindennapok részévé válik, hogy szinte természetesnek vesszük, hogy ott van. Pedig nem az. 

Biztos sokan tudjátok, hogy az egyik mottón a "Carpe diem", vagyis élj a mának. Még a térdemre is tetováltattam. Nos, ha a stressz belépett az életedbe, még a pillanatot is nehéz élvezni néha, nem hogy az egész napot. 
Sokszor azt kívánom, bárcsak az lenne a munkám, hogy másoknak segítsek megtanulni élni a mának, élvezni a pillanatokat. De őszintén, van, hogy ez még nekem is nehezen megy, pedig könnyűnek kéne lennie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...