Saturday, November 4, 2017

Te ki vagy?

"Talán az utazás nem is arról szól, hogy bármivé válj. Talán inkább arról, hogy megszabadulj mindentől, ami nem te vagy igazán, így azzá válsz, aki mindig is voltál."

Mindig azt gondoltam, hogy az embernek meg kell alkotnia önmagát, hogy azzá váljon, aki lenni szeretne. Próbáltam olyan emberré válni, aki nem voltam. Soha nem vált be.

Próbáltam megfelelni másoknak (néha még most is). Próbáltam megfelelni minden szabálynak (ezt nem lehet mert lány vagy, az csak a fióknak van, neked úgysem állna jól, hogy fogsz kinézni, rendes lány ilyent nem csinál.... mégis ki dönti el??) de ez mindig boldogtalanná tett. Megtanultam azt is közben, hogy sosem leszek elég jó másoknak.

De ha mindent feladok, amiről eddig azt gondoltam, attól vagyok én "én", és csak olyan dolgokat teszek, amiktől boldog leszek, mindig azon kapom magam, hogy visszatérek a gyökerekhez. Azokhoz a dolgokhoz, amik kislányként boldoggá tettek és amiket akkor szerettem. 

Csipszet és csokit enni együtt. Disney rajzfilmeket nézni. Habfürdőzni valakivel, akit szeretek. Viccesen kinéző kajákat kreálni. Rajzolni. Énekelni és táncolni. Pocsolyákba ugrálni. Olyan könnyű visszatérni ahhoz az emberhez, aki mindig is kellett volna, hogy legyek.
Tudod, mi akartam mindig lenni? Tetkós néni. Amióta a boltban megláttam egy embert, mohawk séróval, septum piercinggel (tudod, bika karika), tetkókkal borítva, szakadt farmerben és Martens bakancsban, mindig is közéjük akartam tartozni. 

Te ki voltál, mielőtt mások mondták meg neked, hogy ki vagy?

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...