Wednesday, September 20, 2017

Pasta di Alfredo {glutén mentes & vegán}

Vannak bizonyos ételek, amiket az ember megkíván néha és nem nyugszik, amíg nem evett belőle. Én az Alfredoval vagyok így. Nem tudom, milyen tápanyag van benne, amit a szervezetem kíván, de küldi a vészjelzést: Alfredo! Alfredo! Küldj egy kis (illetve baromi sok) Alfredot!
 
Krémes, 30 perc alatt kész van (de csak kb. 5 percet kell vele foglalkozni), csak néhány hozzávalóra lesz szükséged és egy magas falú serpenyőre. 

Hozzávalók:

víz
250 g gluténmentes spagetti tészta (de más fajta is lehet)

bébi spenót
1 konzerv szeletelt gomba
1 doboz rizstejszín
oregánó
bazsalikom
bors
fokhagymakrém 
1-2 zöldségleves kocka (ízlés szerint)

A 250 gramm tésztához nagyjából fél liter vizet kezdj el forralni a leves kockákkal egy magas falú serpenyőben. Elég, ha a tésztát bedobod a  vízbe, amikor forrni kezd. Néha kevergesd, hogy ne tapadjon össze. Amikor már al dente, öntsd fel a rizstejszínnel és fűszerezd és keverd hozzá a gombát. Forrald össze, a spenótot elég belekeverni, amikor már levetted a tűzről. 

 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...