Wednesday, July 5, 2017

Szikla szilárdan - Dwayne "The Rock" Johnson

Amikor kimondom azt a szót, hogy "példakép" a legtöbb ember arra gondol, hogy az egy olyan valaki, aki lenni szeretnék az az ember helyett, aki vagyok. Számomra a példakép nem ez. Az én példaképem egy olyan ember, inspirál, hogy önmagam legjobb verziója legyek és mindig mindenben 120%-ot tudjak nyújtani. Az én példaképem egy olyan ember, aki igazán szar körülmények között nevelkedett, mégis összeszedte magát, elérte az álmait, a mai napig keményen dolgozik és mindenkit kemény munkára biztat, és arra, hogy legyen önmaga. (És elárulom, a külsejének nincs szerepe ebben, mert az "ideális típusom" nem a halál-izmos pasi 😃 Hiába is hiszitek😛)Erről beszélgettem valakivel az egyik nap, amikor az illető megkérdezte miért Dwayne Johnson a példaképem. Miért is? Lássuk csak...


Tudja, honnan jött...
...és nem szégyenli. (Erről nem fogok írni, mindenki tud guglizni.) Sőt, más hírességekkel ellentétben ő büszkén mesél arról, milyen szegény volt és mennyit nélkülözött a családja, és arra használja a múltját, hogy egy jobb jövőt építsen és másokat is arra sarkall, hogy ezt tegyék. Nem számít hol voltál vagy hol vagy most, a hegycsúcsra mindenki fel tud mászni, csak el kell határozni.   
 
Mindig hálás.

Gondolom az előponthoz köthető. Ha valaki borzasztó körülmények közül jön és nem felejti el a régi önmagát sem, minden egyes apróság csodálatosnak tűnik és mindent értékelni tud, amije van. Ami kulcs.
  
 
Tudja, hova tart.

Nem fél nagyokat álmodni és szabályos tervet épít fel, ami alapján el tud érni bármilyen kitűzött célt.

Felvállalja önmagát.
Legyen szó a ciki 80-as évekbeli fotóiról vagy a többször visszatérő depressziójáról, nem szégyenli azt, aki volt. Inkább nevet rajta és felhasználja, hogy erőt merítsen belőle és másokat is bátorítson. Számomra, aki szintén évekig depressziós voltam az nagyon emberi, ahogy arról beszél, hogy évekig semmire nem volt képes, csak otthon bőgött, amíg szinte teljesen "kiszáradt", mert tudom miről beszél és örülök, hogy van más is aki felvállalja és beszél arról, milyen depressziósnak lenni, és nem csak elintézi annyival, hogy "hát az életének egy nehéz szakasza volt." Mindenkinek van nehéz szakasz az életében, többször is, de nem mindenki lesz olyan depis, hogy két évig csak az ágyban fekszik és sír, amíg testileg-lelkileg üresnek érzi magát és már semmi nem marad. Innen felépíteni egy életet, az már igen. 

Igazi "motivációs guru"

Elég csak felmenni pár percre az Isntagrammjára és emelkedett lélekként teszed le a telefont. Na jó, lehet ennyire nem, de ha nem gondolkodsz el azon, hogy miközben te sörrel a kezedben tévézel a Szikla már hajnal 4-kor az edzőteremben nyomja, amikor te fele annyira sem vagy elfoglalt, vajon neked miért nem sikerül? Nekem így a legkönnyebb felhúzni a futócipőt, amikor nem akarom. 

 
 


Mindenbe 120%-ot ad

Még a cheat-daybe is! 😃 A cheat day-ei már szinte legendásak. Hát igen, ha csinálsz valamit, csináld rendesen... 😎 (Különben is, ha ilyen keményen dolgozol, meg is érdemled...) 

Mindenhez ért
Amihez meg nem, azt is megtanulja. Még énekelni is tud! 😃 Hisz benne, hogy képes rá és ez teszi rá képessé, és bármi legyen is az, szívvel-lélekkel csinálja. 

Nem csak kap, de ad is

Talán Dwayne az a híresség, aki a világon a leginkább tartja a kapcsolatot a rajongóival. Szinte mindenre válaszol, mindig kész egy fotóra és mindenkivel kedves és támogató. Ahogy ő mondta: Maradj szerény, légy kedves és mosolyogj. Jó fontosnak lenni, de fontosabb jónak lenni.  

Jó a humora és tud nevetni önmagán 
Ha már úgyis hülyének néznek a fitnesz motiváltságod miatt, akkor már úgyis mindegy. 😁 A legjobb life-hack egyébként. Ha az élet padlóra küld, megtanulsz nevetni, felállsz, leporolod magad és mész tovább, különben akár ülve is maradhatsz.

 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...