Tuesday, June 13, 2017

Ropogós tofu bok choijal & gombával {glutén mentes + vegán}

Annyit hallottam már a bok choi-ról, de sosem tudtam még kipróbálni. Most volt a Lidlben 300 forintért, és óriási fejek voltak, szóval vétek lett volna kihagyni ezt az alkalmat. 😁
 
Hozzávalók:
- 1 fej bok choi
- 1 adag tofu, felkockázva
- gomba, felszeletelve (ha nem szereted, ki is hagyhatod vagy ízlés szerint adagold)
- rizs liszt
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- citromlé
- 2-3 ek szója szósz vagy tamari
- 1 ek almaecet
- 2 ek oliva olaj 
- csili szósz
- szezám mag


Szeleteld fel a tofut és a kockákat forgasd meg a tányérra kiszórt rizs lisztben. Ettől lesz majd finom ropogós. Tedd félre.
Az olajat hevítsd fel egy magas falú serpenyőben, majd öntsd hozzá a vékonyra szeletelt gombát. 2-3 perc elteltével a bok choi is mehet mellé. Ha túl nagy és nem fél el, szeleteld fel, de ha kicsik, akkor nyugodtan mehet egészben is. Ha már látod,hogy a bok choi is fonnyad, add hozzá az összezúzott fokhagymát is. Kb. 1 perc után hozzá keverheted a szója szószt és az alma ecetet is. Ha kell öntsd fel egy kis vízzel is, hogy legyen miben főnie a zöldségeknek. Ha minden puhára főtt, vedd le a tűzről és facsarj a tetejére egy kevés citrom levet. 
Most jöhet a tofu. 😁 Nagyon kevés olajon süsd meg a tofu szeleteket egy serpenyőben, amíg minden oldaluk szép aranybarna nem lesz. Ha kész, csak kanalazd a bok choi tetejére. Önthetsz rá egy kevés csili szószt is vagy megszórhatod szezám maggal is.
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...