Wednesday, March 1, 2017

(Elrontott) Rizssaláta {glutén mentes + vegán}

Ez a recept a Meglepetés Mentes konyha különszámából van, azzal a különbséggel, hogy elfelejtettem a curryt beletenni. 😃 Mindenkivel előfordul, nem? 😄 Ettől függetlenül a riszsaláta nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek!


Ami kelleni fog:
☯2ek olaj  
☯1 bögre jármin rizs
☯2 bögre víz
☯1tk curry por
☯20dkg zöldborsó
☯10dkg bébi spenót
☯10cm póréhagyma, felaprítva
☯ só, bors



Egy lábosban hevítsd fel az olajat, pirítsd meg rajta a rizst és dobd hozzá a hagymát is a curry porral. Ha fagyasztott borsót használt, akkor azt is most tedd bele. 1-2 perc pirítás után öntsd fel vízzel és adj hozzá 1-2 csipet sót is. Forrald fel, majd vedd le a lángot minimumra és főzd tovább a rizst, nagyjából 11-12 perc kell neki. Ha megfőtt és sok víz maradt rajta, öntsd le. Hagyd állni úgy 3 percig, majd lazítsd fel. Ha konzerv borsót használsz, akkor azt most keverd bele a rizsbe a spenóttal együtt. Borssal ízesítheted, ha kell még adhatsz hozzá sót, vagy csilit, lime lét, citrom reszelt héját. Ínyencekre bízom. 😉


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...