Wednesday, January 4, 2017

Detox 2017 - 2-3. nap

Mire jó a detox?

Páran kérdeztétek, mégis miért jó, ha méregtelenítjük magunkat, főleg, ha nem is az önsanyargató, zöld lötty ivós verziót választjuk? 

A válasz: rengeteg mindenre jó! ☺ haha Többet között segít megszabadulni a szervezetben elraktározott méreganyagoktól (nevéből is adódik), lehet nem olyan hamar, mint az intenzív detoxok ideje alatt, de a végeredmény ugyanaz és nem kell közben szenvedni. Javul az emésztésed, több energiád lesz, jobb lesz a közérzeted, ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben, szebb lesz a bőröd, helyre billen a hormon háztartásod, tisztulnak a beleid, a vesék és a májad, jobban alszol és nagyobb lesz a libidód. ;)

Napi rutin: 

1. Kezdd a napot egy nagy pohár vízzel, de ha tudsz, akkor küldj le inkább fél litert, mert a hosszú alvás alatt a szervezet kiszárad. 

2. Nyújts az ágyban! Egy kis jóga még az ágyban mindenkinek könnyebbé teszi a reggeli felkelést. Nem kell semmi nehézre gondolni, csak pár nyakkörzés, gerinc, csípő és láb átmozgatás. Igyekszem erről is majd posztot készíteni. 

3. Energiabomba reggelire! 
Ha lehet, minél többet egyél reggelire, de ne péksütit! Inkább válassz többféle gyümölcsöt, zabkását, chia magot, növényi joghurtot, magokat és aszalt gyümölcsöket, zöld teát. Ha nagyon szereted, nyugodtan igyál kávét, de ne fehér cukorral, és ha sok kávét iszol naponta, próbáld csak a felét inni az adagodnak. 

 Glutén mentes csokis corn flakes, citromos szója joghurt, chia mag, alma, banán, aszalt sárgabarack, és egy kis 80%-os étcsoki ;)

4. Humán detox. 
Szabadulj meg azoktól az emberektől, akik rossz hatással vannak rád. Én az ilyen alakokat csak mérgező embereknek hívom. Munkatársak, családtagok, régi barátok, akik elszívják az energiád, rossz kedved lesz, hacsak rájuk nézel, hazudoznak a hátad mögött vagy keverik a szart a munkahelyen. Elsőre lehet ronda dolognak tűnik, de magadnak te legyél az első, ne a szomszédod. Kit érdekel mit gondol a munkatársad, amiért törölted a facebookról? Lehet egy régi barátság szép emlékeit őrizni, de ha csak azt éreztetik veled, hogy kevesebb vagy, mert nincs barátod, férjed, gyereked, lenézik a munkád vagy a végzettséged, akkor ennyi! Ilyen emberek nem kellenek az életedbe. Vedd körül magad pozitív emberekkel, akik látják, milyen nagyszerű vagy, bátorítanak és szeretnek. Mellettük az lehetsz, aki igazán vagy és aki mindig is lehettél volna, ha már az elején ilyen emberekkel barátkozol és nem azokkal, akik visszafognak, mert félnek, hogy jobb lehetsz náluk. 

5. Jóga és meditáció
Nem kell órákig izzadnod a matracon, elég ha napi 20-30 percet rászánsz, nem fogod megbánni. Bármikor szakíthatsz időt rá, reggel, lefekvés előtt, de még ebédszünetben is. Mi lenne, ha pletykálkodás helyett a feszültséget vezetnéd le egy kis mozgással? Sokkal jobban éreznéd magad, mint az áskálódástól. Úgyis minden vissza üt, a jó és a rossz is, akkor inkább a jó jöjjön nem? Karma. 


Pár könnyed jóga videó itt, itt és itt

Meditáció itt.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...