Wednesday, November 2, 2016

Természetes dezodor - hogyan és miért válaszd?

Az elmúlt pár évben rengeteg természetes izzadsággátló módszert és szert kipróbáltam, de egyik sem működött igazán. Talán a leghatásosabb a púder+szóda bikarbóna volt, de nehéz úgy fel vinni, hogy ne legyen az ember körül minden csupa fehér por. 
Pár hónapja viszont a Rossmannban jártam, ahol teljesen véletlenül akadt meg a szemem ezen a természetes dezodoron. Vettem is egyet és azóta is ezt használom. 

Figyelem: drágább, mint az átlag dezodorok, de megéri azt az extra pár száz forintot, mert jó az illata, tényleg működik, aluminium mentes, ráadásul vegán. 

Miért válassz természetest?

Egy ideje mindenfélét hallani lehet arról, hogy a normál dezodorok mennyire nem biztonságosak. Őszintén, nekem még mindig nem világos, hogy akkor most jók-e vagy sem, de arról egyre többet cikkeznek, hogy a deókban és spray-kben lévő aluminium nagyban hozzájárul a mellrák kialakulásához. Igaz vagy sem, szerintem senki nem akar mellrákot magának, a legjobb, ha elkerüljük az aluminiumos deókat. Borzasztó sokáig tart, mire az aluminium kiürül a szervezetből. De ne aggódj, izzadsággal könnyebben kitisztul a szervezetedből, csak kellemetlen test szaggal jár. (Én is tapasztaltam, de ha már túl vagy ezen az időszakon egészen más világ vár rád.)


Melyik a legjobb választás?

Szerintem a legjobb módja annak, hogy megtaláld a számodra ideális deót (vagy bármi mást az életben), hogy több félét kipróbálsz. Többet is próbáltam már, ami nekem nem jött be, míg másnak jól bevált, de számomra nem voltak elég erősek és a nap végén (sőt, néha már délben) éreztem a saját szagomat. Némelyiktől égett a bőröm, valószínűleg allergiás reakció lehetett. Nekem a Rossmann aluminium mentes deója vált be eddig a legjobban. Aki szeretne teljesen műanyag mentes izzadsággátlót venni, annak ajánlom, hogy nézzen szét a LUSH-ban. Náluk szokott lenni szappan szerű kis tömbbé összegyúrt izzadsággátló, ami szintén nagyon jó, bár elég drága. 

DIY dezodor

Ha szereted magad készíteni a dolgokat, akár a deódat is összeütheted saját magad. Az interneten rengeteg recept van, próbálgathatod őket, amíg megtalálod a kedvenced. Én még nem próbáltam ki őket, mert mindig van valami összetevőjük, amit nem tudok beszerezni, vagy csak macerásnak tartom, de egyszer én is készítek egyet.   

1 comment:

Neon Rider said...

szia. tetszik a blogod. felirtakoztam :)
én most kezdem újra a blogolást, ha időd engedi nézz be hozzám :)

http://neon-rider-world.blogspot.hu/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...