Friday, September 23, 2016

Étcsokis, rebarbarás, rozmaringos muffin {glutén & laktóz mentes, vegetáriánus}

Az olyan étcsoki imádóknak, mint én, tökéletesen kielégíti a csoki hiányát ez a sütemény. Én szilikon muffin formában sütöttem meg, de akár kuglóf formában is meg lehet sütni. Kívül ropogós, belül puha, majdnem olyan, mint az angol muffin. Akár 3 napig is eltartható és felmelegítve is nagyon jó.



Hozzávalók:
- 3/4 bögre rizsliszt
- 3/4 bögre kukorica keményítő
- 1/4 bögre kakaó por
- 1 tk. sütőpor
- 1 bögre barna cukor
- 1/2 bögre feldarabolt étcsokoládé
- 1 ek. apróra vágott rozmaring levél
- egy csipet tengeri só
- 3 nagy szál rebarbara (lehet körte is)
- 3 nagyobb tojás
- 3/4 bögre olaj (bár ez kevesebb, mint kellett volna, én így is kicsit olajosnak éreztem a muffint)


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Készítsd elő a szilikon formákat vagy jól vajazd ki a kuglóf formát. Vékony kis darabokra vágd fel a rebarbarát és hagyd állni, hogy levet eresszen. Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet a keményítővel, a kakaóval és a sütőporral. Öntsd hozzá a cukrot, a csokit, a rozmaringot és a sót. Folyasd le a rebarbaráról a levet, és add a keverékhez, jól keverd bele. Majd keverd hozzá a tojásokat és az olajat is. Kanalazd a masszát a formákba (ne ijedj meg, ha kicsit sem hasonlít a megszokott tészta állagához). Tedd a sütőbe és süsd 40-50 percig, ha kuglóf formát használsz, több idő is kellhet. Ha elkészült, vedd ki a formát a sütőből és hagyd kihűlni. Tetszés szerint díszíthetjük, akár csokimázzal is leönthetjük. ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...