Friday, June 26, 2015

Zöldfűszeres krémleves főzőtökből {gluténmentes + vegán }



Hozzávalók(4-5 adaghoz):

- 1 bagy főzőtök
- 1 közepes fej hagyma
- 2 tk olaj (Én fokhagymás-rozmaringos olivaolajjal szeretem ezt a levest készíteni)
- 1,5 L víz
- zöldségleves kocka
- só, bors, cayenne bors ízlés szerint
- rozmaring, kakukkfű, petrezselyem



Hámozd meg a tököt és távolítsd el a magokat, majd vágd fel kisebb kockákra. Vágd össze a hagymát, de nem kell túl apróra, mert a végén úgyis leturmixoljuk majd. Hevítsd fel az olajat és dinszteld  a hagymát pár percig, dobd hozzá a felkockázott tököt is és pirítsd tovább őket egy kis ideig. Öntsd fel a vízzel és tedd bele a leveskockát is a fűszerekkel. Főzd, amíg a tök megpuhul, majd vedd le a tűzről és egy botmixerrel turmixold simára a levest. Ha nem elég krémes, turmixolj hozzá egy főtt burgonyát is. (10 perc alatt megfő a mikróban, szúrkáld meg késsel, fél deci víz kell alá és félidőnél fordíts meg.)


Tálalhatod pirított gluténmentes kenyérkockákkal is, néha szója krémmel készítem. Úgy is mennyei ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...