Friday, June 29, 2018

Zöldfűszeres krémleves főzőtökből {gluténmentes + vegán }

[Megjegyzés: Ez egy 2015-ös recept, de mivel beindult a tök szezon, gondoltam megosztom megint, mert nagyon finom 😀]

Hozzávalók(4-5 adaghoz):

- 1 nagy főzőtök
- 1 közepes fej hagyma
- 2 tk olaj (Én fokhagymás-rozmaringos oliva olajjal szeretem ezt a levest készíteni)
- 1,5 L víz
- 1 zöldségleves kocka
- só, bors, cayenne bors ízlés szerint
- rozmaring, kakukkfű, petrezselyem



Hámozd meg a tököt és távolítsd el a magokat, majd vágd fel kisebb kockákra. Vágd össze a hagymát, de nem kell túl apróra, mert a végén úgyis leturmixoljuk majd. Hevítsd fel az olajat és dinszteld  a hagymát pár percig, dobd hozzá a felkockázott tököt is és pirítsd tovább őket egy kis ideig. Öntsd fel a vízzel és tedd bele a leveskockát is a fűszerekkel. Főzd, amíg a tök megpuhul, majd vedd le a tűzről és egy botmixerrel turmixold simára a levest. Ha nem elég krémes, turmixolj hozzá egy főtt burgonyát is. (10 perc alatt megfő a mikróban, szurkáld meg késsel, fél deci víz kell alá és félidőnél fordíts meg.)


Tálalhatod pirított gluténmentes kenyérkockákkal is, néha szója vagy rizs tejszínt is teszek bele. Úgy is mennyei😋

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...