Saturday, August 23, 2014

Tojásos flamenco tál 🍳🍳 {glutén + tej mentes + vegetáriánus}


Hétvégén az egyik kedvenc egytál ételemet készítettem, amit gondoltam, megosztok veletek is.
Tökéletes lusta napokra, vagy amikor nincs időd főzőcskézni, vagy kevés hozzávaló van otthon és nem tudod, mit készíts. Ha sok mindent beledobsz a serpenyőbe, akár egy kiadós családi ebédet is készíthetsz belőle.

Nem igazán van lista a hozzávalókból, bármit hozzá adhatsz, ami éppen a kezed ügyébe kerül.  A legfontosabb talán a tojás, a bazsalikom és a paradicsom, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy igazi mediterrán ízvilágot alkossunk. Azért írtam egy kis listát azokból, amiket én használtam:

Hozzávalók:

- 1 ek olivaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, összetörve
- 1 kisebb fej vöröshagyma, felaprítva
- 1 cukkini, felkockázva
- 4 nagyobb burgonya, felkockázva
- 2 nagyobb paradicsom, felkockázva
- 1 konzerv paradicsomos fasola bab
- 2 kicsi tojás
- só, bors, csili por
- bazsalikom, oregánó, kakukkfű

1. Egy wokban hevítsd fel az olajat és pirítsd meg rajta a felaprított hagymát és fokhagymát.

2. Igazából itt jön az a rész, hogy bármit bele dobhatsz a wokba. Én cukkinit és burgonyát használtam most, de sokszor teszek bele padlizsánt vagy kelbimbót is. A burgonyát előre megfőzheted, amíg felaprítod a hozzávalókat, vagy a wokban is megfőzheted, mielőtt a többi zöldséget hozzá adod. Ez esetben pirítsd meg az olajon egy picit, majd öntsd fel vízzel, fedd le és hagyd főni. Ha szinte teljesen megpuhult, hozzá adhatod a többi zöldséget is.

3. Ha megpuhult a cukkini is, dobd hozzá a paprikát, majd pár perc múlva a paradicsomot is. Fedd le és kevergetve főzd még 6-8 percig, amíg a paradicsom levet ereszt. A fűszereket is hozzá adhatod ízlés szerint.

4. Ha van otthon kukorica, azt is hozzá teszem, de most paradicsomos babot használtam. De a csilis vörös bab is nagyon jól illik hozzá. Ha az egész családnak főzök, akkor megy bele minden vegyesen. 

5. Végül alakíts ki kis fészkeket a zöldségek között, amibe a tojásokat teszed. Én két pici tojást használtam magamnak, vagy fejenként 1-1 nagy tojást szoktam bele ütni. Fedd le a wokot ismét és addig főzd a tojást, amíg olyan nem lesz, amilyennek szereted. Én jobban szeretem a kemény tojást, mit a fojósat, de ízlések és pofonok.😁

Finom salátával vagy savanyúsággal tálalva isteni!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...