Thursday, July 24, 2014

30 day shred

I'm on my last day of my home workout programme called 30 day shred by Jillian Michaels. You may have heard about it already, i read about it many times too but i never had the confidence to start. I thought i'm too weak to do it but i proved to myself i am strong enough to do it. Okay, i admit i didn't finish in 30 days, more like in 60 days but i finished. 

For those dollz who don't know 30 day shred is a ~20 mins workout that combines strenght training with cardio and it has 3 leves of difficulty.

You can find Jillians videos on youtube for free, all you need is a set of weights and i recommend you a good sports bra, and a mat if your floor is very hard. Jillian has a diet plan too what you can follow but i didn't, since i'm vegetarian, lactose intolerant and allergic to wheat i can't follow her meal plans. 

Bevallom szkeptikus voltam. Nem hittem, hogy napi 20 perc torna ekkora változást tud előidézni, de pozitív csalódás ért. 
Persze ez sem valami varázslatos dolog, ami mindenkinek működik, bárhogyan is. Ha úgy zabálsz egész nap, mint egy malac, akkor csak időpocsékolás az a napi 20 perc. Ráadásul és pont azért, mert a videók csak 20 percesek, bele kell adnod mindent, ha látványos eredményt akarsz. Ha sokszor megállsz, kihagysz gyakorlatokat és szkippeled a napokat, akkor nem fogod látni az eredményt sem. 


Íme a változásomat megörökítő képek:
Amint észre vehetitek, több, mint 30 napomba telt megcsinálni a programot. Majdnem kétszer annyi időbe, de megérte. Már látok/érzek valami izmot a hájréteg alatt.

Lehet beképzelem, de mintha a legjobban a kettes szint teljesítése közben néztem volna ki. A hármas szint mondjuk sokkal inkább koncentrál a hasizom gyakorlatokra, mint a test többi részére. Ami nagyon megnehezítette a dolgom a vége felé, mert utálom a hasizom gyakorlatokat. 😪Pro:
- Ingyenes videók a youtube-on, amiket bárhová magaddal vihetsz!
- Az elején kicsit be voltam tojva Jilliantől. Nagyon parancsnokos, agresszív megjelenése van elsőre, de amúgy nagyon szimpatikus és nagyon megkedveltem a program során.
- Tényleg nagyon kemény videók, de milliószor jobb lesz utána a közérzeted és szinte érzed, ahogy változik a tested.
- Nem kell elhagynod a házat és sokat utaznod a kondi terembe, ahol nem érzed jól magad, mert mindenki fittebb nálad.
- Vannak különféle kezdő és módosított gyakorlatok azoknak, akik nem elég erősek még vagy valamilyen sérülésük van.

Kontra:
- Mivel egyedül végzed a gyakorlatokat, nincs veled semmilyen instruktor, aki segít helyesen végezni a gyakorlatokat és korrigál.
- Minden szintet 10 napon át kell végezned, vagyis ugyanazt a videót csinálod újra meg újra, ami egy idő után nagyon unalmas lehet. Már Jillian minden szavát együtt tudom mondani vele, annyiszor hallottam. 
- A gyakorlatok néha baromi nehezek és amikor már majd meghalsz, Jillian közli, hogy még 5-öt kér belőle, én meg csak ordítok neki, hogy kapja be és mennyire utálom 😅😅 Szóval elég erősnek kell lenned mentálisan, hogy ne add fel. 

Készítettem magamnak egy kis naptárat, mint ez, ahol minden nap kipipáltam, amit elvégeztem. Volt, hogy 2-3 napot le tudtam nyomni egymás után, de volt olyan is, hogy két napot pihentem, mert annyira fájtak a térdeim.

Szerintem mindenképpen megér egy próbát. Kilóban nem sokat változozz a súlyom, sőt! Igazából csak akkor mozdult meg először a mérleg, amikor a hármas szintet elkezdtem (és akkor is csak 2 kiló ment le). De a ruháimon érzem, hogy sokkal bővebbek és a testemet is feszesebbnek érzem/látom. 

Nagyon örülök, hogy nem adtam fel, pedig a felénél nagyon küzdöttem, mert nehezen mentek a gyakorlatok és semmi változást nem láttam. Olvastam pár fórumot és sokan számoltak be hasonló tapasztalatokról. Ez erőt adott, hogy csináljam tovább a programot és ez egy olyan úton indított el, amiről sosem gondoltam, hogy valaha is ráléphetnék. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...